Nissan Skyline R33 GTR

Volgende producten werden gebruikt: Chemical Guys Citrus Wash & Gloss, Magicone klei en kleivloeistof, Chemical Guys V36 polish, Gyeon Prep, Waxaddict Vitreo Signature Wax, Nanolex Glass Cleaner on 3 december 2016
in
Back To The Portfolio
Back Home

Een goede vriend belde mij onlangs op met de vraag om eens naar zijn knalrode Nissan Skyline R33 GTR te komen kijken. Afgelopen zomer was hij zijn auto aan het afwassen toen hij werd opgebeld en noodgedwongen zijn natte auto moest achterlaten. Het gevolg was niet min. Op de horizontale delen, zijnde dak, motorkap en kofferbak waren waterplekken ontstaan. Waterplekken ontstaan wanneer het water verdampt en het kalk dat in het water zit achterblijft. Als de zon lang genoeg op deze waterplekken blijft branden, kan dat de lak blijvend beschadigen.

Ingebrande waterplekken kunnen enkel door middel van polieren worden verwijderd op voorwaarde dat ze niet te diep zijn ingebrand. De opdracht was dan ook duidelijk, de waterplekken doen verdwijnen. Helaas zijn we hier niet 100% in geslaagd. Bepaalde waterplekken waren te diep ingebrand en konden we niet meer herstellen. Met behulp van een lakdiktemeter wisten we precies hoe ver we konden gaan en jammer genoeg waren een aantal plekken niet meer weg te werken.

« »

Comments are closed.