Land Rover Freelander 2

Volgende producten werden gebruikt: Poorboys All Purpose Cleaner, Gyeon Iron Gyeon Tar, Chemical Guys Citrus Wash & Gloss, Gyeon Clay Lube en Clay, Gyeon Compound, Gyeon Prep, Gyeon Mohs, Gyeon Cure, Gyeon Glass, Gyeon Tire on 18 mei 2018
in
Back To The Portfolio
Back Home

Deze Land Rover Freelander 2 werd enkele maanden geleden tweedehands aangekocht. De eigenaar zocht een voertuig waarmee hij makkelijk over akkers en door bossen kon rijden. Echter heeft de eigenaar een bloedhekel aan het wassen van zijn voertuig. Daarom had zijn zoon (reeds een tijdje vast klant bij ons) geadviseerd om een coating te laten aanbrengen. Door de hydrofobe eigenschap van de coating wordt het wassen een fluitje van een cent.

Omdat de Freelander 2 al enkele keren compleet verkeerd was afgewassen, stond de lak al vol waskrassen. Een wasborstel is misschien wel handig bij dit soort auto’s, maar het is niet bepaald vriendelijk voor de lak. Er werd dan ook vriendelijk verzocht deze in de toekomst niet meer te gebruiken.

Om alles netjes te kunnen afwerken, werd in overleg besloten de type aanduiding “Freelander 2 TD4S” op de kofferbak eerst te verwijderen. Na enkele pad en polierpasta combinaties te hebben uitgeprobeerd konden we aan de slag. Na een 6-tal uren polieren hadden we een mooi resultaat bekomen en kon de Gyeon Mohs coating in 2 lagen worden aangebracht. 24 uur later hebben we alles met Gyeon Cure afgewerkt.

« »

Comments are closed.