Ferrari 308 Targa

Volgende producten werden gebruikt: Chemical Guys All Purpose Cleaner, Meguiar's Wheel Brightener, PCW Tyre Gloss, Chemical Guys Citrus Wash & Gloss, Chemical Guys V36 polish, Smartwax Smart Sealant, Yellow Paste Wax, Chemical Guys V07 detailspray, Chemical Guys Inner Clean, Smartwax Smart Glass, Gloss It Leather Protectant on 5 juli 2013
in
Back To The Portfolio
Back Home

Aan een oldtimer werken is altijd een beetje speciaal. De eigenaar van deze Ferrari 308 van 1982 is slechts de 2e eigenaar en hij is dan ook zeer gehecht aan zijn auto. Samen met de klant werd de staat van de auto bekeken en er werd besloten om de “lichte lakcorrectie”-behandeling op de Ferrari toe te passen.

Eerst werden banden, velgen en wielkasten schoongemaakt. Vervolgens werd de auto met een ph-neutrale shampoo gewassen. Na het wassen bleek dat de auto zo goed onderhouden was dat kleien overgeslagen kon worden. Er kon dus direct gepolierd worden. Eerst werd een klein teststukje afgeplakt om te bekijken welke polish gebruikt zou worden. Het beste resultaat werd behaald met de V36 polish van Chemical Guys, dus gingen we de auto daarmee polieren. Omdat de auto niet veel gebruikt wordt en altijd binnen staat, werd hij met een wax behandeld. Tenslotte werd de auto met een detailspray afgewerkt.

Ook het interieur werd grondig gereinigd. Vloermatten, zetels, ramen, dashboard,… alles werd met de juiste producten schoongemaakt en gevoed.

De auto zag er bij aankomst goed onderhouden uit. De lak voelde ook zeer gezond aan. Onder het juiste licht werden de ontelbare swirls echter al snel zichtbaar. Door de vele swirls zag de lak er een beetje dof uit. Na de behandeling werd het resultaat al snel zichtbaar. De Ferrari had zijn volle, warme, rode kleur weer helemaal terug.

 

 

« »

Comments are closed.