Chevrolet Corvette Stingray

Volgende producten werden gebruikt: Chemical Guys All Purpose Cleaner, Meguiar's Wheel Brightener, PCW Tyre Gloss, Optimum No Rinse, Chemical Guys V32 Polish, Chemical Guys V36 Polish, Smartwax Smart Sealant, Yellow Paste Wax, Chemical Guys V07 detailspray, Chemical Guys Inner Clean, Smartwax Smart Glass, Gloss It Leather Protectant on 9 augustus 2013
in
Back To The Portfolio
Back Home

Zoals meeste oldtimers, is ook deze prachtige Corvette altijd enorm goed onderhouden geweest. De auto staat ‘s nachts binnen en er wordt enkel mee gereden bij goed weer. 3 jaar geleden is de auto zelfs helemaal herspoten geweest. Men zou dus verwachten dat de lak van de auto zich in perfecte staat zou bevinden. Helaas was dit niet het geval. De eigenaar heeft de auto altijd met een spons gewassen en met een zeemvel afgedroogd. Hierdoor waren er heel wat krassen ontstaan op de Corvette. De nadruk van de behandeling lag dan ook bij het wegwerken van de krassen.

Zoals gebruikelijk, werden eerst de wielkasten, banden en velgen zorgvuldig schoongemaakt. Omdat de auto niet extreem vuil was, kon de auto gewassen worden met Optimum No Rinse. Aangezien de auto altijd in een garage heeft gestaan, was kleinen van de auto overbodig en kon er direct gepolierd worden. Het polieren werd in 2 stappen gedaan zodat ook de diepere krassen volledig verwijderd werden. Ook de chromé onderdelen werden met een polish behandeld. Het geheel werd vervolgens afgewerkt met een hoogwaardige waxlaag. Het interieur zag er nog goed uit. Hier diende enkel de zetels schoongemaakt te worden en werd er een voeding aagebracht op het dashboard, deurpanelen en zetels.

Na de behandeling werd de eigenaar nog even geadviseerd over hoe hij best zijn auto kan wassen. Spons en zeemvel nemen het vuil niet op, maar slepen deze mee over de lak en veroorzaken zo krassen. Een microvezel washandschoen neemt het vuil op in de vezels en zorgt er voor dat deze geen krassen kunnen veroorzaken. Een microvezel droogdoek heeft het zelfde effect. Het achtergebleven vuil wordt in het doek opgenomen tijdens het drogen en kan zo (bijna) geen krassen veroorzaken.

 

 

« »

Comments are closed.