BMW X5 Hybride

Volgende producten werden gebruikt: Poorboys All Purpose Cleaner, Gyeon Iron, Gyeon Tire, Chemical Guys Citrus Wash & Gloss, Magicone klei en kleivloeistof, Chemical Guys V36 polish, Gyeon Prep, Gyeon Mohs, Gyeon Cancoat, Gyeon Cure, Gyeon Glass, Gyeon View, Gyeon Vynil Cleaner, Gyeon Preserve, Gyeon Leather Cleaner, Gyeon Leather Shield, Smartwax Blue-B-Gone on 28 mei 2017
in
Back To The Portfolio
Back Home

De eigenaar van deze BMW X5 hybride had zich op voorhand verdiept in de wereld van de Gyeon coatings en wist ons duidelijk te vertellen wat hij precies van ons verlangde, zijnde:

-Gyeon Mohs + Cancoat op de buitenzijde en velgen

-Gyeon View op de ramen

-Gyeon Leather Shield op het lederen interieur

Omdat het hier niet ging om een stadswagentje, werd een heel weekend voorzien om zo alles tot in de puntjes te kunnen verzorgen. Jammer voor ons was het dat weekend snikheet en dus afzien.

Zoals altijd werd de auto eerst gewassen met een citrus shampoo welke vuil en achtergelaten wax verwijdert. Vervolgens werd de auto in de werkplaats geparkeerd en op 4 poten gezet en werden de velgen gedemonteerd. De velgen werden eerst gewassen met Gyeon Iron en vervolgens gekleid. Omdat de zwarte velgen vol waskrassen zaten hebben we besloten deze te polieren. Dat was initieel niet de bedoeling, maar we konden velgen niet zo terug op het voertuig plaatsen. Na het polieren werden de velgen meermaals ontvet en werden ze gecoat. Op de banden werd Gyeon Tire aangebracht.

Eenmaal de velgen afgewerkt waren konden we aan het grote werk beginnen. De auto werd eerst volledig gekleid om zo de staat van de lak optimaal te kunnen beoordelen. Na de lakinspectie en een aantal polijstmiddelen te hebben getest op het voertuig, werd besloten om met de Chemical Guys V36 de auto in 1 stap te polieren. Na het polieren werd alles ontvet en werden de coatings aangebracht. Op de lak werden 2 lagen Gyeon Mohs aangebracht met daarop nog een extra laag Gyeon CanCoat. Deze combinatie zorgt voor een langdurige bescherming en een sublieme glans. Om de eerste dag af te sluiten werd het interieur gestofzuigd en schoongemaakt en werden alle lederen delen (zetels, deurpanelen, dashboard) gecoat met Gyeon Leather Shield. Een lange eerste dag was eindelijk ten einde.

Dag 2 was aanzienlijk minder vermoeiend dan dag 1. De coatings hadden de hele nacht uitgehard en we konden ons focussen op het afwerken van de BMW. Allereerst werden de velgen afgewerkt met Gyeon Cure en terug gemonteerd. Met een momentsleutel konden we de wielbouten volgens specificatie aandraaien. De auto werd daarna terug op de grond gezet. Afsluitend werd ook de buitenzijde met Gyeon Cure afgewerkt en konden we het voertuig buiten rijden voor een laatste inspectie.

Tevreden kijkend naar ons werk, werd de eigenaar verwittigd. Niet veel later konden we vaststellen dat ook de eigenaar tevreden was met het resultaat. Als aftercare pakket hebben we de Gyeon Wash Mitt, Gyeon Bathe+ en Gyeon Cure meegegeven. Met deze producten blijven de coatings optimaal onderhouden.

« »

Comments are closed.